Preventie

Preventie is niks anders dan het voorkomen dat u overlast krijgt van ongedierte. Want ongedierte dat geen overlast veroorzaakt, hoeft ook niet altijd bestreden te worden. Er zijn veel diverse manieren om preventief te handelen tegen ongedierte. Elk soort ongedierte of leefomgeving heeft zijn eigen aanpak van preventie nodig. Hierbij kunnen wij u uiteraard helpen.

Horeca
Ongedierte en horeca horen absoluut niet bij elkaar. Want wat is er nu vervelender dan een onhygiënische werkomgeving. Naast hygiëne zijn er ook andere schades waar u rekening mee moet houden. U kunt hierbij denken aan schade aan voorraad, kabels maar zelfs imago schade. Binnen de horeca zijn dit de meest voorkomende ongedierte: Vliegen, wespen, kakkerlakken, knaagdieren en vogels.

Agrarisch
De meest voorkomende ongedierte op agrarische bedrijven zijn toch vaak knaagdieren, voer van uw vee dat wordt opgegeten maar ook gangenstelsels met verzakkingen tot gevolg. Bij mollen is de overlast vooral de grond die de mol door het graven naar boven brengt. Deze mols-hopen en ritten vormen hinder bij het maaien. Hierdoor komt er grond tussen het gemaaide gras te zitten en levert zo dus minder op. Tevens kunnen vliegen, vogels, vlooien en andere hinderlijk ongedierte materiaal aantastende insecten kunnen voor overlast zorgen. Houtworm in stallen of schuren is een veel voorkomend probleem. De larven van de kevers vreten hele gangenstelsels door het hout wat tot onstabiele situaties kan leiden. Wij kunnen u helpen met een helder en duidelijk plan voor de preventie of verwijdering van het ongedierte.